Systeem- en Netwerkbeheer

De technologische ontwikkelingen gaan snel en zijn lastig bij te houden. De vraag is of u dit überhaupt wilt en of u altijd aan kop moet lopen? Zonder ICT kan een bedrijf vandaag de dag niet meer bestaan. U kunt en wilt niet meer zonder, maar u wilt ook het overzicht bewaren, de kosten in de hand houden en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan ICT. Het is immers niet uw core business. Eigenlijk wilt u er geen omkijken naar hebben, het moet gewoon werken! En dat ben ik van harte met u eens.

Iets nieuws aanschaffen betekent niet altijd dat het ook direct goed werkt. En als het al goed werkt, is het nog altijd de vraag of het na een tijdje nog steeds goed functioneert en of u alles eruit haalt wat erin zit. Als meerdere mensen keuzes maken en er een wildgroei van devices ontstaat, hoe manage je deze dan? Visie en beleid, daar draait het om en daar kan ik u bij helpen. En als u dat wenst, neemt Nobug Systems het totale beheer van uw netwerkomgeving uit handen.

Softwarebugs en een toenemende hoeveelheid gebruikersfouten maken dat computers na verloop van tijd slechter gaan werken. Alleen om die reden al is het wenselijk om preventief periodiek onderhoud te plegen. Deze service biedt Nobug Systems aan op locatie of, indien wenselijk, op afstand. Afhankelijk van de omvang van uw netwerk kunt u mij per week, per maand of per kwartaal een dag(deel) inhuren. In die tijd wordt het volledige netwerk (servers, werkplekken, randapparatuur en actieve componenten) gecontroleerd op diverse cruciale onderdelen. Ook worden eventueel gebruikerswensen uitgevoerd.

Remote Support

Nobug Systems levert vele vormen van beheer waarbij afspraken worden vastgelegd in een klantspecifieke SLA. Maar of u nu wel of geen beheercontract bij ons afsluit, Nobug Systems staat u natuurlijk altijd bij als u problemen heeft met uw systeem. Door middel van Remote Support neem ik op een veilige manier uw scherm over waardoor ik in de meeste gevallen in staat ben uw probleem direct te verhelpen. Mocht het probleem niet direct door Nobug Systems kunnen worden verholpen, dan wordt met u besproken welke andere actie voor u kan worden ondernomen.

Kenmerken

  • Remote en Onsite beheer
  • Periodiek of ad-hoc
  • Enduser support
  • 24/7 bereikbaar in geval van calamiteiten